Vogelcursussen

 

Ook zo nieuwschierig wat er elke morgen vanuit het topje van uw appelboom zo luid en helder zingt?

Heerlijk wandelen in het bos of op de heide...maar wat hoor ik toch allemaal? Dat is het leuke van vogels: de ene zingt goed zichtbaar vanaf een tak, de ander verborgen vanuit een dichte struik of als een geheimzinnig zingend stipje hoog in de lucht. Maar bijna allemaal hebben ze, vanuit hun favoriete leefgebied, een eigen typische en daarmee herkenbare zang!

Zeearend-def     Blauwborst-def     Kauw-albino-def

Nederlandse Vogels - Atlasproject 2012-2016:

Er wordt sinds 2012 in heel Nederland volop geinventariseerd (door ongeveer 1800 vrijwilligers!) om de Nederlandse winter- en broedvogelpopulaties in beeld te brengen. Dit 'reuzenproject' probeert een aantal samenwerkende organisaties eens in de twintig jaar te bewerkstelligen. In de loop van 2018 komt de actuele, nieuwe vogelatlas uit. 

 

Omdat diverse werkzaamheden vooralsnog zeer seizoensgebonden zijn (april t/m oktober) worden momenteel geen eigen vogelcursussen aangeboden. Wel worden er elk jaar weer diverse publieksexcursies aangeboden waarvan de avifauna altijd een onderdeel is. Ook in 2018 worden er meerdere vogelzang en vogelherkenningsexcursies aangeboden! 

Alvast een beetje 'voorproeven'? Kijk dan op de agenda en meld je aan voor een vogelexcursie in het Bargerveen!

Erik Bloeming, Meeting Nature

vogelexcursie2-def