Natuurexcursies

De lente staat weer voor de deur: volop mogelijkheden voor individuele- en groepsexcursies. Te voet, op de fiets of in de Veenland Express huifkar.
Voor meer info zie de agenda pagina.


 

Natuurexcursies

Natuur en cultuurexcursies worden vooral in het lente en zomerseizoen aangeboden en uitgevoerd. Check daarom voor de reeds geplande excursies altijd even de agenda, en meld je aan!

Groepaanvragen huifkartochten 'op maat' in de Veenland Express voor grotere groepen door het Bargerveen en Het Veenland (klik hier voor meer informatie)

'Publieksdagen' huifkartochten in de Veenland Express door het Bargerveen tijdens een van de circa 35 geplande dagen in 2024, bedoeld voor individuen of kleine groepjes, gezinnen en families (data 2024 klik hier)

Groepsexcursies op aanvraag (thema hoogveen en vogelslaapplaatsen in het Bargerveen)

Jaarlijks worden enkele publieksexcursies georganiseerd waarbij de nadruk ligt op de slaapplaatsen van diverse vogelsoorten in het natuurgebied Bargerveen. Zo worden wandelexcursies aangeboden naar de spreeuw, aalscholver en rietgansslaapplaatsen in de maanden september t/m november. Vele tienduizenden vogels komen dan dagelijks voor de rust en veiligheid naar het Bargerveen om te overnachten (o.a. in september-oktober jaarlijks ruim 150.000 spreeuwen (in 2014 zelfs ruim 250.000), in november 2022 ruim 45.000 rietganzen en kolganzen).


De excursiedata worden jaarlijks bekend gemaakt op de agenda

Voor groepen vanaf 10 personen DAGELIJKS op aanvraag (naar contact) 
N.b.: deze (groeps) excursies zijn altijd weersgevoelig, de ene dag brengt veel, de ander wellicht beduidend minder. En als de winter opeens toeslaat kunnen van de ene op de andere dag de aantallen beduidend minder zijn!