Samenwerkende partijen

Bij diverse activiteiten en arrangementen wordt samengewerkt met Staatsbosbeheer Het Veenland . Het beheergebouw is gelegen aan het unieke hoogveenreservaat Bargerveen en is in veel gevallen het start en eindpunt van de natuurexcursies en natuurarrangementen en de vogelcursussen. Vanuit het onlangs verbouwde, duurzame en energieneutrale gebouw worden vergaderarrangementen aangeboden voor verenigingen, stichtingen en bedrijven. De moderne publiekszaal is tevens geschikt voor bijzondere bedrijfsuitjes en familiefeesten.

Direct over de grens met Duitsland wordt samengewerkt met het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland. In dit 16.000 hectare grootte natuurpark wordt nog hoogveen afgegraven en grote oppervlakten worden ook weer ingericht voor natuur en recreatie. Voel het ‘blote-voeten-pad’ en wandel over leerpaden en belevingsroutes. Je kunt diverse musea bezoeken en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Bovendien ben je op slag in een andere cultuur, met andere huizen, andere gewoonten en andere producten. Echt een aanrader!

Diverse arrangementen zijn mogelijk door samen te werken en activiteiten te combineren met organisaties die zijn aangesloten bij Stichting t‘ Veenland. Vaar eens met een trekschuit door de nieuwe Veenvaart naar een nat hoogveenbos voor een bijzonder wandelexcursie. Fiets langs het veenriviertje De Runde en bezoek Collectie Brands Rariteitenkabinet of het Veenpark in Bargercompascuum. Ook een treinrit over origineel smalspoor en een bezoek aan het Van Gogh Huis, de verblijfplaats van de beroemde schilder, is mogelijk.

Bezichtig de expositie in Veenpoort Natuur bij het Veenloopcentrum in Weiteveen waar je tevens kunt overnachten. De diverse (museale) boerderijen, erfgoedlogies, campings, hotels en bed & breakfasts bieden voldoende keuze voor een geschikte overnachting.

Informeer naar de mogelijkheden.